E-USLUGE GRADA ŠIBENIKA

gov.šibenik.hr

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

Nacrt prijedloga Programa javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2024. godinu


  Ispiši stranicu

  Datum objave: 10.11.2023, 14:42 h
  Datum isteka: 15.11.2023, 23:59 h
  Status:   Neaktivan

Program javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2024. godinu, u sveukupnom iznosu od 2.577.350,00 EUR, donosi se u skladu sa Zakonom o sportu  i Statutom Grada Šibenika, a usklađen je s pozicijama Programa javnih potreba u sportu  u Proračunu Grada Šibenika za 2024. godinu.

Ovim programom želi se podignuti  kvaliteta i razvoj sporta i sportske kulture kao i veća uključenost djece, mladih i građana u sportske aktivnosti. Program javnih potreba u sportu realizira se kroz aktivnosti koje provodi Zajednica sportova Grada Šibenika i Javna ustanova Športski objekti Šibenik,  a to su:

  • stipendiranje vrhunskih sportaša I., II. i III. kategorije u olimpijskim sportovima na temelju natječaja koji će biti raspisan za 2024. godinu,
  • aktivnost djelovanja sportskih udruga kao nositelja kvalitete sporta i njihovog primjerenog predstavljanja grada u zemlji i inozemstvu. Broj sportskih udruga i visina sredstava kojima se podupire rad sportskih udruga bit će definiran nakon provedenog Javnog poziva  za predlaganje programa javnih potreba u sportu za 2024. godinu koji se objavljuje početkom godine,
  • opća i zdravstvena zaštita sportaša koju provodi sportska ambulanta Doma zdravlja Šibenik i koja pruža uslugu zdravstvene zaštite sportašima s područja grada Šibenika:
  • redovna djelatnost Zajednice sportova Grada Šibenika koja svojim djelovanjem prati i koordinira rad  sportskih udruga, planira, organizira, promiče i kontrolira provedbu sportskih aktivnosti u svojoj nadležnosti sukladno zakonu
  • održavanje i izgradnja sportskih objekata temeljem javnih potreba u sportu grada Šibenika i stvaranje uvjeta za korištenje sportskih objekata, igrališta i dvorana za sportske aktivnosti, održavanje sportskih natjecanja, sportsku rekreaciju građana,  održavanje školske nastave, organizaciju sportskih priprema sa ciljem  zadržavanja i unaprjeđenja postojećih  uvjeta uz zadovoljavanje propisanih natjecateljskih standarda, zadovoljavanje sanitarno-higijenskih i sigurnosnih uvjeta i sl.

Sve navedene aktivnosti, programe i projekte obuhvaćene Programom javnih potreba u sportu  Grada Šibenik definirao je i provodi u suradnji s Zajednicom sportova Grada Šibenika i J.U. Športski objekti Šibenik, a  navedenim programom  prati njihovo  redovito financiranje  i provođenje utvrđenih programa.

Osnovni cilj savjetovanja je dobivanje povratnih informacija od zainteresirane javnosti o prijedlogu navedenog Programa.

  PREGLED DOKUMENATA